Ghid mărimi inele

Dacă nu vă cunoașteți mărimea exacta a inelului, urmați pașii de mai jos:

•Masurati cu o rigla diametrul interior al unui inel care va vine bine- in milimetri(mm), fara peretii sau grosimea bandei inelare, ca in imagine.

•Corelati cu tabelul de mai jos pentru a afla marimea inelului, indicata cu rosu.

Varianta alternativă:

•Infasurati strans un centimetru in jurul degetului dumneavoatra (alternativ o bucata de hartie mai dura, lata de maxim 2 – 3 mm si lunga de aproximativ 100 mm/10 cm sau o bucata de sarma)

•Cand hartia sau sarma este infasurata in jurul degetului dumneavoastra, faceti un semn cu un creion/pix acolo unde materialul se intersecteaza, formand un cerc.

•Masurati cu o rigla distanța dintre capatul materialului si semnul facut. Lungimea masurata in mm este circumferinta inelului dumneavoastra.

•Corelati cu tabelul de mai jos pentru a afla marimea inelului, indicata cu rosu.

 

In cazul in care nu gasiti pe site marimea inelului dumneavoastra – ex. 10 – daca diametrul inelului dorit este de 16 mm, alegeti marimea 9. Daca inelul este mai larg de 16 mm, atunci alegeti marimea 11.

 

Sfaturi utile:

 1. Este recomandat sa faceti masuratoarea la finalul unei zile, cand degetele sunt de obicei usor umflate. Masurand dimineata, riscati ca inelul sa va stranga pe degetul preferat, cand degetele vor fi din nou umflate.

 2. Daca masura rezultata se afla intre doua masuri etalon din tabel, alegeti masura cea mai mare. O masura mai mare se poate, eventual, micsora, insa una mai mica nu.

3. Variatiile de temperatura pot modifica masura. Frigul produce subtierea degetelor, iar caldura produce umflarea acestora.

4. Daca aveti articulatiile degetelor mai groase, ar trebui sa luati in considerare ca inelul trebuie sa treaca si de acestea. Asadar, este recomandat sa alegeti un inel cu o marime mai mare.

   

Sus