Ghid mărimi inele

Dacă nu vă cunoașteți mărimea exactă a inelului, urmați pașii de mai jos:

METODA I

•Măsurați cu o riglă diametrul interior al unui inel care vă vine bine în milimetri(mm), fără pereții sau grosimea bandei inelare, ca în imagine.

•Corelați cu tabelul din josul paginii pentru a afla mărimea inelului (coloana DIAMETRU INEL)

 

METODA II

•Înfășurați strâns un centimetru in jurul degetului dumneavoastră (alternativ o bucată de hârtie mai dură, lată de maxim 2 – 3 mm și lungă de aproximativ 100 mm/10 cm sau o bucată de sârmă)

•Când hârtia sau sârmă este înfășurată în jurul degetului dumneavoastră, faceți un semn cu un creion/pix acolo unde materialul se intersectează, formând un cerc.

•Măsurați cu o rigla distanța dintre capătul materialului si semnul făcut. Lungimea măsurată în mm este circumferința degetului dumneavoastră.

•Corelați cu tabelul din josul paginii pentru a afla mărimea inelului (secțiunea CIRCUMFERINȚĂ DEGET)

 

   

În cazul în care nu găsiți pe site mărimea inelului dumneavoastră – ex. 10 –dacă diametrul inelului dorit este de 16 mm, alegeți mărimea 9. Dacă inelul este mai larg de 16 mm, atunci alegeți mărimea 11.

Sfaturi utile:

 1. Este recomandat să faceți măsurătoarea la finalul unei zile, când degetele sunt de obicei ușor umflate. Măsurând dimineața, riscați ca inelul să vă strângă pe degetul preferat, când degetele vor fi din nou umflate.

 2. Dacă măsura rezultată se află între două măsuri etalon din tabel, alegeți măsura cea mai mare. O măsură mai mare se poate, eventual, micșora, însă una mai mică nu.

3. Variațiile de temperatură pot modifica măsura. Frigul produce subțierea degetelor, iar căldura produce umflarea acestora.

4. Dacă aveți articulațiile degetelor mai groase, ar trebui să luați în considerare că inelul trebuie să treacă și de acestea. Așadar, este recomandat să alegeți un inel cu o mărime mai mare.