Email: comenzi@bijuteriasorelly.ro          Telefon: 0745 580 172

Ghid marimi inele

Daca nu va cunoasteti marimea exacta a inelului, urmati pasii de mai jos: 

  • Masurati cu o rigla diametrul interior al unui inel care va vine bine- in milimetri(mm), fara peretii sau grosimea bandei inelare, ca in imagine.
  • Corelati cu tabelul de mai jos pentru a afla marimea inelului, indicata cu rosu.

Varianta alternativa:

  • Infasurati strans un centimetru in jurul degetului dumneavoatră (alternativ o bucata de hartie mai dura, lata de maxim 2 – 3 mm si lunga de aproximativ 100 mm/10 cm sau o bucata de sarma)
  • Cand hartia sau sarma este infasurata in jurul degetului dumneavoastra, faceti un semn cu un creion/pix acolo unde materialul se intersecteaza, formand un cerc.
  • Masurati cu o rigla distanța dintre capatul materialului si semnul facut. Lungimea masurata in mm este circumferinta inelului dumneavoastra.
  • Corelati cu tabelul de mai jos pentru a afla marimea inelului, indicata cu rosu.

In cazul in care nu gasiti pe site marimea inelului dumneavoastra – ex. 10 – daca diametrul inelului dorit este de 16 mm, alegeti marimea 9. Daca inelul este mai larg de 16 mm, atunci alegeti marimea 11.

 

   Sfaturi utile:

  1. Este recomandat sa faceti masuratoarea la finalul unei zile, cand degetele sunt de obicei usor umflate, datorita efortului de peste zi. Altfel, masurand dimineata, riscati ca odata comandat inelul, ulterior sa va stringa pe degetul preferat, sau chiar sa nu va vina deloc cand degetele vor fi din nou umflate.
  2. Daca masura rezultata pica intre doua masuri etalon din tabel, alegeti masura cea mai mare. E mai sigur! O masura mai mare se poate, eventual, micsora, insa una mai mica nu. 
  3. Variatiile de temperatura pot modifica masura. Frigul produce subtierea degetelor, iar caldura produce umflarea acestora.
  4. Clientii care au articulatiile degetelor mai groase ar trebui sa ia in considerare ca inelul trebuie sa treaca si de acestea. Asadar, este recomandat sa alegeti un inel cu o marime mai mare.